• kampleiding 2019
  • ck senioren 2019
  • kampfoto 2019

Kalender

Vanaf maandag 21 december 2020:

De zaal is in ieder geval tot 19 januari 2021 gesloten.

Iedereen fijne feestdagen en een gezond & sportief 2021 gewenst!

 

Update van de competitie teams

Op toernooi.nl zijn de standen van het seizoen 2012/2013 terug te vinden!

We zijn halverwege de competitie en daarom hebben de senioren teams van hun laatste thuiswedstrijd een verslag geschreven. Ook zo benieuwd hoe het de teams vergaat?

Team 1

Team 1 mocht het opnemen tegen de nummer 6 uit de poule, SGA uit Amsterdam. Omdat één van de tegenstandsters graag vroeg naar huis wilde, werden de wedstrijden in afwijkende volgorde gespeeld.
Eerst kwamen de heren en dames in de dubbel uit. Mandy en Ilse wonnen in twee sets en haalden daarmee het eerste punt binnen. Tim en Maurice maakten er een spannende driesetter van, waarbij de winst uiteindelijk naar de tegenstander ging en er een 1-1 tussenstand op het wedstrijdformulier stond. Tijd voor de damessingles, deze werden beide in twee snelle sets gewonnen. In plaats van de herensingles werden eerst de gemengd dubbels gespeeld. Mandy en Tim speelden een goede partij en haalden het vierde punt voor De Kwakel binnen. Maurice en Ilse hadden meer moeite met hun tegenstander en moesten na drie sets het punt naar SGA laten gaan. Er waren nog twee punten te verdelen in de herensingles. Tim stelde het vijfde Kwakelse punt snel veilig. Maurice moest flink aan de bak en stond het langst van iedereen op de baan. Na een ongelofelijk spannende strijd wist hij winnend af te sluiten en werd de eindstand 6-2 voor De Kwakel. Het eerste team is met dit resultaat een plek gestegen in de poulestand en staat nu op een mooie tweede plaats. Op naar de eerste plaats…

Groet,
Maurice en Ilse

Team 2

Team 2 stond tegenover het vijfde team van IJmond. Door de ongelukkige blessure van Lars hebben we ons geluk moeten zoeken bij het nieuwe talent van de club: Frank! En met succes! 
De mannen Dave en Frank begonnen samen aan de heren dubbel, dit was even wennen maar uiteindelijk wonnen ze in een spannende 3-setter van de tegenstander. Daarna hebben Baukje en Marieke aan Frank laten zien hoe het niet moest, helaas verloren zij hun dames dubbel in 2 sets. Baukje, Frank en Dave hebben vervolgens hun singles gewonnen, zowel Dave en Frank kregen het voor elkaar de heren van IJmond te laten schelden, schreeuwen en bijna met rackets te laten gooien. Vergeten we nu iets? Nee, daar hebben we het maar niet over. 
Marieke wilde nu toch ook wel eens winnen dus moest Dave aan de bak. Dit met succes, ze wonnen in 2 sets van een nog lichtelijk gefrustreerde heer en dame. Tegelijkertijd speelde Baukje en Frank een zware pot die tot ver in de derde set spannend bleef, helaas konden ze het zesde punt van de ochtend niet binnen slepen. Uiteindelijk is het 5-3 voor team 2 geworden.

Groetjes
Marieke en Dave

Team 3

Die leipe badmintonners (beter bekend als Team 3: Ron, Jos, Peter, Hans, Melissa, Anoeska en Eva). 

Team 3 is dit jaar weer leuk van start gegaan. Tijdens de 1e uitwedstrijd werd zoals gewoonlijk gelijk het jaarlijkse team-uitje besproken. Dan staat dat maar.
Om de communicatie hierover wat te vergemakkelijken werd tijdens de 1e borrel een groeps chat in het leven geroepen en zijn "die leipe badmintonners" een feit.
Via deze groeps chat worden er zeer belangrijke zaken (.....) ge-appt, is iedereen continu op de hoogte van tussenstanden en leven de thuiszitters op afstand mee met alle partijen die gespeeld worden. 

En nu komt het leukste: deze teambuildingsaktie lijkt supergoed te werken en er wordt aardig wat gewonnen! Met maar liefst 27 punten uit 6 wedstrijden staan we 4e, maar eigenlijk staan we 2e vinden wij.... want de nummer 2 en 3 hebben een wedstrijd meer gespeeld en daardoor 30 en 31 punten.

In onze laatste wedstrijd speelden we tegen US. De heren en dames dubbel liepen allebei als een trein en leverden een vrolijke 2-0 voorsprong-app op. Daarna werd het iets stiller en stonden we zomaar op 2-2. Gelukkig wilde Hans zijn plek in ons team ook nog even zeker stellen en won hij op spectaculaire wijze zijn 3 setter met 19-21, 22-20 en 21-19! Echt heel knap. Nog 2 mixen te gaan... eentje gewonnen, eentje verloren, en werd het 4-4 en gaven de thuiszitters "die leipe badmintonners" het signaal om snel van een welverdiende borrel te gaan genieten! 

Groetjes,
Eva

Heren team 1

Het herenteam speelde tegen de laagst geplaatste US H2. Het verschil tussen beide teams is slechts 1 punt en beide teams hebben nog geen wedstrijd gewonnen. 

De dubbels werden als eerst gespeeld. Thimo en Wouter speelde tegen Ali en Florian. De eerste set werd onnodig verloren met 16-21 de tweede set werd gelukkig gewonnen met 21-11. De derde set was spannend toen het gelijk opging, hij werd gewonnen door Thimo en Wouter met 21-18. Rimantas en Mathijs speelde tegen Nai Jai en Mark. De wedstrijd werd simpel gewonnen met 21-15 en 21-10.
“ging wel lekker “ – Mathijs. De eerste single van Mathijs tegen Florian werd niet gespeeld wegens een blessure bij Florian. Rimantas gaf het goede voorbeeld bij zijn single, hij won 21-8 en 21-7.

Thimo speelde tegen Mark, de eerste set werd simpel gewonnen met 21-8, bij de 2e set ging er veel fout. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen na een spannende set met 21-18. Wouter moest zijn single spelen tegen Ali. Het was een spannende wedstrijd. De 1e set verloor wouter met 15-21. Hij gaf niet op en pakte de 2e set met 21-15. Na een uitputtende single moest hij nog de 3e set. Tegen verwachting in speelde hij die heel goed en won met 21-14. Wouter en Mathijs speelden hun dubbel tegen Florian en Naj Jai. Ze gingen er met veel zelfvertrouwen in, maar dit viel toch even tegen. Ze kwamen op een achterstand van 1-8. De knop moest even om en toen Wouter en Mathijs het eenmaal doorhadden ging het als een speer. De eerste set wonnen ze met 21-16. De 2e set begonnen ze goed en dit beloonde al snel. Ze wonnen met 21-6. Thimo en Rimantas mochten de laatste punt in hun zak steken met een spannende wedstrijd. Vanaf het begin, het ging gelijk op en de wedstrijd leek een paar keer de verkeerde kant op te gaan. Maar de sets werden gewonnen met 21-17 en 23-21.

De eerste gewonnen wedstrijd van De Kwakel H1 zorgt ervoor dat ze nog steeds 4e staan maar met 1 punt achterstand op de nummer 3 en 2 punten achterstand op de nummer 2. 

Groetjes,
Thimo en Wouter

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Sinds 2018

Hoofdsponsor

BMW Van Poelgeest

Overige sponsoren

Koot brillen Kapsalon Prive

Sanidrome van Scheppingen Meeus

Bedankt voor het bezoeken van de website van Badminton vereniging De Kwakel.

We hopen u via deze website voldoende te kunnen informeren over Badminton vereniging De Kwakel, gelegen in de gemeente Uithoorn. Mocht u desondanks met vragen blijven zitten, neem dan contact op met het een van onze commissies.

Copyright © 2014 Badminton vereniging De Kwakel