• kampleiding 2019
  • ck senioren 2019
  • kampfoto 2019

Kalender

Vanaf maandag 21 december 2020:

De zaal is in ieder geval tot 19 januari 2021 gesloten.

Iedereen fijne feestdagen en een gezond & sportief 2021 gewenst!

 

ABCD toernooi in Weesp

Artikelindex

Op 27 maart 2010 reisde een gezelschap van 8 competitiespelers af naar Weesp. Daar werd een ABCD-toernooi gespeeld. De A is de top van Nederland. De Kwakelaars vielen in de C (veren) en D (nylon).

Voor de foto's van het toernooi, kijk in het fotoalbum!

Eric mocht het spits afbijten, ’s ochtends vroeg om negen uur stond hij al te singelen. Helaas was hij nog niet genoeg gewend aan het spelen met veren shuttles (of lag het ergens anders aan?), want met twee keer tien punten moest hij het veld verlaten.

Niet veel later stond Tim (W) op de baan. Hij deed het iets beter, en won 1 set, maar de andere twee waren voor zijn tegenstander. Daarna mocht Eric het veld weer op, dit keer samen met Lars in de dubbel. Ook dit was geen succes, met een stand van 13-21 en 12-21 dropen ze weer af. En het was letterlijk druipen want het was warm in de zaal!

Peter had inmiddels een dubbelmaatje gevonden: Tom uit Almere. Tom had geen maatje gevonden, Peter ook niet (vonden wij wel raar), maar ze vonden elkaar op het toernooi! Hun eerste dubbel bleek een succes.

Om kwart voor 12 arriveerden Eva en Eefje en moesten ze al gelijk aan de slag in de dubbel. Het mocht helaas niet zo zijn voor hen, want ook zij verloren. Spannend was het wel, want ze haalden 17 en 18 punten. Toen Eefje net weer opgedroogd was, mocht ze met Lars aan de slag in de mix. In drie sets wisten zij ook niet te winnen (wordt het al eentonig?) We nodigen Arnold hierbij uit voor een revanche. Tegelijkertijd stonden Peter en Eva te mixen. Zij waren met 24-22 en 21-10 de winnaars!

Eindelijk mocht onze topper Mandy daarna aan de slag in haar single. En ze won!! In drie sets, van iemand die later veel hoger bleek te spelen. Kijk, daar worden we blij van! En even later won Peter ook zijn single in twee sets. Rond drie uur mocht Eefje aan haar eerste single beginnen. Dit was helaas geen succes. Na twee sets stond ze weer naast de baan.

Daarna mochten Eefje en Eva aan hun tweede dubbel beginnen. Het was een spannende pot: 23-21, 16-21 en 22-24. Het scheelde dus heeeeel weinig, maar de overwinning was voor de tegenstander. En eindelijk mocht ook Martin aan de slag in de dubbel met Tim, helaas was de C toch iets te hoog gegrepen.

Rond etenstijd begon Eefje aan haar vijfde pot, wederom een single. Maar ook deze pot kon ze niet winnen. Peter mocht ondertussen tegen zijn dubbelpartner Tom singlen maar moest de overwinning weggeven. Martin ging daarna in zijn single zijn best doen, maar in de derde set moest ook hij het weggeven. Lars daarentegen haalde in drie sets zijn overwinning! Na 5 minuutjes rust moest Eefje haar derde single spelen. Omdat ze die dag nog niks had gewonnen, was iedereen ergens anders gaan kijken en misten ze Eefje’s eerste en enige overwinning in haar single.

Peter en zijn grote vriend Tom uit Almere wonnen daarna hun dubbel. Het is de vraag of ze nou zo goed speelden, of dat Tom de tegenstander dusdanig irriteerde dat ze het opgaven. Wij kunnen Peter in ieder geval prijzen om zijn geduld en voor het feit dat wij naar zijn dubbels mochten kijken.

Mandy moest het helaas daarna opgeven in haar single, terwijl Peter en Tom wederom een dubbel wonnen en daarmee kampioen van de herendubbel D werden! ’s Avonds onder genot van een borreltje nog even nagepraat en daarna dropen we af en kropen we in onze bedjes.

De volgende ochtend moesten Eva, Peter en Lars nog wedstrijden spelen. De rest was al uitgeschakeld. Lars moest als eerste, ’s ochtends een single, en hij won wederom! Daarmee stond Lars in de finale. Ook Eva en Peter wonnen hun wedstrijd! Twee finale plaatsen dus voor De Kwakel!

De finale van Lars was tegen... onze vriend Tom! Helaas kon Lars het niet van Peter’s vriendje winnen. En ook Eva en Peter waren in de finale niet opgewassen tegen hun tegenstanders, zij het dat ze het nog spannend maakten met drie sets.

De prijsuitreiking afwachten was iets te veel van het goede voor de meesten. Peter en Lars hebben wel rustig gewacht en hun verdiende prijzen in ontvangst genomen. Kijk vooral ook even naar de foto’s van dit zeer geslaagde toernooi!!

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Sinds 2018

Hoofdsponsor

BMW Van Poelgeest

Overige sponsoren

Koot brillen Kapsalon Prive

Sanidrome van Scheppingen Meeus

Bedankt voor het bezoeken van de website van Badminton vereniging De Kwakel.

We hopen u via deze website voldoende te kunnen informeren over Badminton vereniging De Kwakel, gelegen in de gemeente Uithoorn. Mocht u desondanks met vragen blijven zitten, neem dan contact op met het een van onze commissies.

Copyright © 2014 Badminton vereniging De Kwakel