• jeugdleiding 2018
  • ck 2018
  • jeugdkamp 2018

Kalender

Maandag 27 mei

 

Banen 1, 2, 3, 5, 6, 7 zijn vrij voor spelen.

Baan 4 is voor finale clubkampioenschappen.

 

Verslag opstapcompetitie

Op zaterdag 14 december stonden 4 Kwakeltonners om 8.45 uur klaar bij de parkeerplaats van KDO om te vertrekken naar een nieuwe wedstrijd in de opstapcompetitie. In de opstapcompetitie worden wedstrijden gespeeld tegen andere clubs met spelers die nog (bijna) geen ervaring in de competitie hebben en waarbij er minder strenge regels zijn en meer begeleiding geboden kan worden.

De vader van Tess Plooij en Ilse gingen mee als begeleiding. De eerste wedstrijd tegen deze club Rackmindo uit Hoogwoud was met 8-0 verloren, dus het was te verwachten dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou worden.

Aangekomen in de sporthal hebben Jim van Zaal, Tess Plooij, Tess Koningen en Marit van der Linde zich omgekleed en warm gespeeld. Het was tijd om te beginnen met de eerste dubbels.

Jim en Marit troffen twee sterke tegenstanders en verloren in twee sets. Tess en Tess hadden een spannende partij, de eerste set wonnen ze met 21-16, de tweede verloren met 16 punten en in de derde set ging het gelijk op. Ze verloren net aan met 18-21.

In de single mocht Jim als eerste aan de slag tegen een linkshandige speler die al behoorlijk racketvaardig was. Jim won de eerste set met 21-10 en verloor de tweede met 11-21, waardoor een derde set beslissend werd. Jim haalde het eerste punt voor de Kwakel binnen met een stand van 21-14. Marit maakte er ook een driesetter van in haar single, de tweede set won zij in de verlenging en ook de derde set was voor Marit met 21-19. Tess Plooij moest het opnemen tegen een iets oudere en grotere jongen, zij had hele mooie punten en rally’s maar kwam nog net iets te kort om de wedstrijd te winnen. Tess Koningen was de laatste die in de single een punt kon scoren en deed dat ook met 21-11 en 21-19. Hiermee hadden de spelers van De Kwakel de stand gelijk getrokken en stond het voor de laatste partijen 3-3.

Jim en Tess Plooij lieten zien dat zij dit seizoen al veel geleerd hebben, er werden mooie slagen en rally’s vertoond. Toch was de tegenstander te sterk en verloren zij in twee sets met 13-21 en 16-21. Marit en Tess Koningen vormden de laatste dubbel en troffen twee sterke jongens op het veld. Ook hier was duidelijk te zien dat de trainingen en het spelen van wedstrijden hun badmintonspel verbetert, maar net niet genoeg tegen deze heren. Met een knappe stand van 16-21 en 19-21 werd de wedstrijd verloren.

Daarmee is de einduitslag van Rackmindo – De Kwakel 5-3 geworden, wat een prachtige uitslag is en groot verschil is met de eerder verloren 8-0. Op naar de volgende wedstrijd!Tess en Tess in opstapcompetitie 14-12-13

Jim en Marit in opstapcompetitie 14-12-13

 

Shirtsponsor

Shirtsponsor

Sinds 2018

Hoofdsponsor

BMW Van Poelgeest

Overige sponsoren

Koot brillen Kapsalon Prive

Sanidrome van Scheppingen Meeus

Bedankt voor het bezoeken van de website van Badminton vereniging De Kwakel.

We hopen u via deze website voldoende te kunnen informeren over Badminton vereniging De Kwakel, gelegen in de gemeente Uithoorn. Mocht u desondanks met vragen blijven zitten, neem dan contact op met het een van onze commissies.

Copyright © 2014 Badminton vereniging De Kwakel